TJEN PENGE PÅ DIN LYDBOG!

Plant en lydbog
Plant en lydbog

Det er muligt at tjene penge på sin lydbog, også selv om du har hørt rygter om at streamingstjenesterne nærmest forærer bøgerne væk. Når du har indtalt eller har fået indtalt og udgivet en lydbog, kan du tjene penge gennem følgende måder:

  1. Salg og royalty: Hvis du udgiver din lydbog gennem en platform som Audible, Amazon eller ITunes får du en andel af salget. Dette kaldes royalty. Jo flere kopier din lydbog sælger, desto mere kan du tjene. Hvis du laver en exclusive-aftale kan du få en større del i procenter end du ellers vil få. Vi benytter Overdrive som platform til de oversatte udgivelser.
  2. Abonnementsmodeller: De fleste streamingstjenester tilbyder abonnementsmodeller, hvor brugere betaler et fast månedligt beløb for ubegrænset adgang til lydbøger. Din udbetaling er baseret på, hvor mange gange eller minutter din lydbog er blevet lyttet til. Lykkedal er tilknyttet mange streamingstjenester, nogle giver mere end andre. Men mange bække små… til sidst har du en stabil pengestrøm. Det er meget forskelligt om platformene har månedsafregning eller kvartalsafregning. Enkelte har den form, at du skal have solgt for et bestemt beløb før de udbetaler pengene.
  3. Biblioteker og udlån: Her skal din lydbog være tilgængelig på Det digitale folkebibliotek før du kan tjene penge. Når du er på bibliotekerne får du så en årlig biblioteksafgift af dine digitale bøger. Du kan også tjene penge på eReolen baseret på antallet af udlån. Det er vigtigt en gang imellem at få dine bøger frem på forsiden af eReolen. Undersøg om du har mulighed for at komme med i eReolens nyhedsbrev eller andet de fremhæver på deres side. Vi er meget glade for eReolen som har månedlig afregning.
  4. Direkte salg: Det er muligt at sælge sin lydbog direkte til private, men det er ikke noget vi gør os i. Tiden vi skal bruge i forhold til hvad det tjener ind er helt ude af balance. Så vil vi hellere bruge tiden på noget andet.

En mangeårig investering

En kvalitetslydbog er en investering i en fremtidig (næsten) passiv indtægt. Med næsten, mener vi, at man skal selv gøre en lille smule for at holde lydbogen i live en gang imellem. Men når det er sagt… når lydbogen først er produceret og udgivet kan den tjene penge i mange år frem. På et tidspunkt skal den måske opdateres med en ny stemme, men holdbarheden er relativ lang. Tag bogens gode gamle anmeldelser og anbefalinger frem igen og igen -og mind folk om den gode historie. Måske var det ikke alle der fik hørt din lydbog i første omgang. Dem kan du nå i anden runde. Tjen penge på din lydbog!

Held og lykke

Lykkedal Forlag

Vores mest lyttede lydbog: https://lykkedal.dk/2024/06/15/mest-lyttede-bog-i-maj-2024-blev-maerket-af-psykopatens-spind-der-dermed-saetter-rekord-hos-lykkedal-forlag/

Læs om forfatteren til vores digitale bestseller: https://www.susannelykke.dk/

Tidligere artikler om udgivelse af lydbøger: Skal en skuespiller indtale din lydbog? – (lykkedal.dk)