Fordele ved en erfaren lydbogsindlæser

FORDELE VED EN ERFAREN LYDBOGSINDTALER 


Fordele ved en erfaren lydbogsindtaler. Nogle af indtalerne har vundet priser og har et stort følge. Af og til har vi benyttet os af lydbogsindtalere der har været i gamet i mange år og som virkelig har mange indlæste bøger bag sig.

Det får du ved at vælge en erfaren indtaler:

  1. Stemmekvalitet og -behag: En erfaren indtaler har en velafbalanceret stemme, der er behagelig at lytte til. Dette er afgørende for lytterens oplevelse. Smaskelyde, læspen, og forkert udtale af fremmedord kan være irriterende, så en dygtig indtaler minimerer disse. Her kan vi nævne en indtaler som leverer fuldt gennemredigerede lydbøger. Klaus K. Elmer producerer lydbøger i eget studie og han var en af vores første bekendtskaber, vi gjorde os i lydbogsproduktion. Klaus K. Elmer indtalte ”Kys og kaos” og leverede en fuldt færdig kvalitetslydbog uden så meget som en eneste lille bitte fejl. En sjælden oplevelse på lydbøger der er indtalt af mennesker.
    Lyt til Klaus K. Elmer her: Kys og kaos | eReolen
  2. Professionel udtale: En erfaren indtaler har bred almen viden og sikrer korrekt udtale. Dette er især vigtigt for komplekse ord og fagudtryk. Det kan være et stort arbejde at læse en tekst op med navne og ord på andre sprog.
  3. Stemning og rytme: En god indtaler finder rytmen og stemningen i teksten, hvilket gør historien levende og giver lytteren plads til at danne sine egne billeder. En rytme som lytterne selv kan skrue op og ned på. Det er svært at indstille og lytte til en stemme der japper af sted i rasende fart eller modsat, er så dvælende at man er ved at falde i søvn af kedsomhed. Ved en stabil og behagelig rytme er det nemt for lytterne selv at indstille hastigheden, hvis der skulle være brug for at skrue på den.
  4. Match med bogen: Det her punkt bruger vi utrolig lang tid på hos Lykkedal. Forlaget vælger ofte indlæseren blandt dygtige professionelle. Det er vigtigt at finde det rigtige match, uanset om det er en ung, klar stemme til en børnebog eller en dyb, blød stemme til en historisk roman.
    F.eks. indtaler Louise Davidsen, som vi benyttede til romanen ”Pige på mission”. Vi gik efter en indtaler der kunne læse en krigsroman på en måde som holder lytteren fast. Alvorlig og klar, og bestemt ikke kedelig at høre på. Louise Davidsen er oplæser på Puk Damsgård Andersens roman, ”Ser du månen, Daniel” (en fantastisk bog i øvrigt) og Louise Davidsen har et hav af bøger bag sig. Hun var et perfekt match til ”Pige på mission” og det har vi ikke fortrudt på nogen måde.
    Lyt til Louise Davidsens stemme her: Pige på mission | eReolen  
  5. Kontinuitet: Der er ikke noget værre end når yndlingsserien pludselig skifter skuespiller midt i sæsonen og lige så irriterende er det at lytte til en bogserie, der pludselig får en ny stemme. For at holde fast i lytterne er det derfor vigtigt, så vidt det er muligt, at man beholder samme indlæser til hele bogserien. Dette giver kontinuitet og genkendelighed.
  6. Genkendelighed: Da indtaleren har været i gamet i mange år, har de fået opbygget et selvstændigt følge af lyttere der gerne vil lytte til mere af deres stemme. Nøjagtig lige som at læserne elsker en bestemt forfatter, elsker lytterne også deres favoritstemme. På den måde får forfatteren lyttere med til sin bog som hermed lærer forfatterens bøger at kende. Herunder kan vi nævne Jesper Bøllehuus som har et stort følge af lyttere og som formår at læse meget forskellige genrer. Alt fra historiske romaner til fantasy. ”Vejrhanen” af Hannah Lie, ”Kulturen i karantæne” af Thomas Vilhelm. Senest har Jesper Bøllehuus indtalt fantasy-scifi-serien ”Havets perle” af Susanne Lykke som ind til videre tæller to bind. ”Nedstigning” og ”Første generation”.
    Lyt til Jesper Bøllehuus her: Nedstigning | eReolen   

En erfaren indtaler sikrer en høj kvalitet og en behagelig lytteoplevelse for lytteren. Vi er glade for at indtalerne Louise Davidsen, Klaus K. Elmer og Jesper Bøllehuus sagde ja til at indlæse for Lykkedal.

God fornøjelse med lydbøgerne!

Du har læst: Fordele ved en erfaren lydbogsindtaler i vores artikelserie om lydbøger.

Læs mere om lydbøger her:
TJEN PENGE PÅ DIN LYDBOG! – (lykkedal.dk)
Skal en skuespiller indtale din lydbog? – (lykkedal.dk)
Mest lyttede bog i maj 2024 – (lykkedal.dk)