Hvad koster en lydbog?

HVAD KOSTER EN LYDBOG?

Det er altid svært at give en nøjagtig kostpris på en lydbog, man ikke kender den præcise tid og indtaler på. Prisen for produktion af en lydbog kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder længden af ​​bogen, kvaliteten af ​​optagelsen og om du selv optager eller hyrer en professionel.

Hos Lykkedal har vi haft små lydbøger til 2.500 kroner og større til 15.000 kroner og nærmest alt midt imellem. Der har også været overvejelser på 30.000 kroner uden efterredigering, men så er tilbuddet kommet fra ”en alle kender i Danmark.” Så store udgifter er ikke noget for os. Lydbogen skal gerne kunne tjene sig selv ind inden for overskuelig tid og selv om man kan tjene penge på lydbøger, så er det ikke realistisk for os med en 30.000 kroners produktionspris.

Du kan evt. læse mere om, hvordan du tjener penge på lydbøger her: https://lykkedal.dk/2024/08/14/tjen-penge-paa-din-lydbog/ 

Her er nogle overvejelser du kan gøre:

  1. Professionel indlæsning:
    • Hvis du hyrer en professionel indlæser, kan prisen variere afhængigt af deres erfaring og popularitet. Det vil typisk ligge mellem 800 -2000 kroner pr. færdigindlæst time.
    • Nogle indlæsere opkræver pr. ord, pr. side eller pr. time. Vores bog ”Pige på mission” endte på over 9 timer med en indtaling i et rimelig godt tempo. Det er fem år siden og timerne er ikke blevet billigere siden.
  2. Eget arbejde:
    • Hvis du selv optager, skal du investere i et godt mikrofon- og optageudstyr. Det behøver ikke koste en større formue. Måske skal du supplere med lyddæmpning i form af filtre, skærme, akustikplader, tæpper eller hvad dit rum kræver.
    • Omkostningerne heraf kan variere, men det kan være mere omkostningseffektivt på lang sigt. Meget udstyr kan du nemt købe til fair priser i Danmark, men sådan noget som lyddæmpning kan du måske spare penge på ved at kigge på Amazon.
  3. Redigering og efterproduktion:
    • Uanset om du selv optager eller hyrer en professionel, skal du muligvis betale for redigering og efterproduktion.
    • Dette inkluderer at fjerne støj, justere lydniveauet og tilføje eventuelle effekter.
  4. Distribution:
    • Hvis du planlægger at distribuere lydbogen gennem platforme som Audible, Publizon eller andre skal du også tage højde for deres titelgebyrer og de enkeltes krav. Alle de små beløb tæller med i regnskabet. Vi har oplevet at måtte fjerne en hel serie lydbøger, da de ikke blev lyttet til og bare stod og trak gebyrer. Det er ærgerligt, men så er det bedre at tage lydbogen ned. Måske kan den komme på igen på et andet tidspunkt og være en succes et andet sted.
  5. Små forlag i samarbejde med deres forfattere:
    • Det er blevet populært blandt små forlag at spare på udgiften til lydbøger. For hvad er alternativet? Ingen lydbog? Det er i alles interesse at lydbogen kommer på gaden. Disse forlag tilbyder forfatteren en lydbog imod at forfatteren selv indtaler bogen. Forfatteren får et beløb for arbejdet og en lydbog. Forlaget sparer 30-50% på udgiften og får en lydbog. Alle vinder!

Så, hvad koster en lydbog?

Jamen, det er helt umuligt at svare præcist på. Som indtaler af egen bog – en mikrofon og din arbejdstid? Hvis ikke du vil indtale selv, så anbefaler vi, at du tager manuskriptet i hånden og kontakter en professionel indlæser eller lydbogsproduktionsvirksomheder. Bemærk, at priserne kan variere afhængigt af din placering og markedet.

God fornøjelse med at producere din første lydbog!

Lykkedal Forlag

Læs flere artikler om lydbøger her:

Hvordan produceres en lydbog? – (lykkedal.dk)

FORDELE VED EN ERFAREN LYDBOGSINDTALER  – (lykkedal.dk)

Mest lyttede bog i maj 2024 – (lykkedal.dk)

https://www.facebook.com/lykkedalforlag